Lärare är också elever

Bra att detta tas upp i media, på regeringsnivå dessutom.

Men det sätter igång tankar…

Hur tänker Anna-Karin Hatt sig att detta ska gå till? Att jag som samhällsmedborgare i allmänhet blir utsatt för en massa ny teknik (alltså inte yrkesgruppen lärare specifikt) och gör valet att lära mig eller blunda för att utvecklingen går framåt. Det är ju mer en fråga om personlighet och nyfikenhet än en fråga om att man ska tvinga en grupp människor, som nu råkar vara lärare till sin profession att lära sig något de redan bestämt sig för att inte anamma. Det påminner litegrann om det vi gör med eleverna i skolan. Eller?..

20130511-090531.jpg

Min förhoppning är att man tar sig an de ointresserade/ okunniga på samma sätt som de skolforskare vi utbildare så gärna citerar förespråkar. Skapa lust. Skapa intresse. Visa på vinsterna. Väck engagemanget.

Mina farhågor är att det blir storföreläsningar, hela studiedagar, stora punktinsatser. Kostsamma lösningar som snabbt stoppas in bakom viktiga pärmar innehållande viktiga prov och betyg– helt enkelt den vanliga viktiga vardagen i skolan.

Nej Anna-Karin Hatt, jag hoppas att du begriper att om det här ska lyckas så måste varje liten skolenhet förmås förstå att vika tid (ofta och mycket) åt att lyfta de goda exempel som antagligen finns på varje skola. Inte bara en gång per termin utan ideligen. Det räcker inte med att skjuta till pengar. Åtminstone inte i Göteborg. Här känns det inte som om satsningarna når ända fram till skolorna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s