Men vad ska vi faktiskt kunna?

Anette Holmqvist från skolverket pratade idag om internet i skolan och om den kunskap skolan tror att denne besitter. Bland annat så pratade Anette om att två tredjedelar av rektorerna i skolan anser att de har tillräckligt med it kunskaper för att kunna sköta sitt jobb, att de flesta lärare har gjort PIM och att efterfrågan har minskat från kommunerna.

Här vill jag ifrågasätta lite…

Datorn, som är den delen av vårt samhälle som utvecklas snabbast, där unga byter plattform var och varannan vecka. Där nya appar, nya program och nya funktioner hela tiden publiceras och börjar användas och där ingen egentligen kan hänga med i svängarna. Vilka kunskaper är det då egentligen dagens skola ska besitta? Är det fortfarande texthanteringsprogram som är relevanta? Eller är det att vi ska kunna göra tabeller och diagram i excel? Ska vi alla skaffa oss en priest och börja heala i Warcraft?

Eller handlar kunskaperna om att vi ska kunna skaffa oss ett naturligt flow i tekniken med våra elever. Ta del av de guidelines som finns och sedan möta det som väntar tillsammans med eleverna och med vår yrkesetik i ryggraden?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s